Gode råd om rengøring

Gode råd om rengøring: Hvad skal jeg gøre mere rent for at undgå smitte med coronavirus?

Husk at have fokus på rengøringen, lyder rådet fra Sundhedsstyrelsen. Luft ud regelmæssigt, lyder det fra virusprofessor. Coops kvalitetschef giver gode råd om, hvordan du skal forholde dig til rengøringen derhjemme, hvis du vil mindske risikoen for at blive smittet med virus og bakterieinfektioner.

Hjælper rengøring, hvis man vil undgå coronasmitte?

Støvsugning, vinduespudsning og afstøvning af hylder. Normale opgaver, når man gør rent, men skal man gøre mere rent, hvis man gerne vil mindske risikoen for at blive smittet med coronavirus?

Ja, svarer Malene Teller Blume, der er kvalitetschef i Coop og har det overordnede ansvar for produktsikkerhed ved de varer, Coop sælger. Derudover har hun ansvaret for hygiejneprogrammerne, som gøres rent efter i Coops butikker:

»Generelt kan man sige, at almindelig rengøring virker, hvis man vil mindske risikoen for at blive syg. Sundhedsstyrelsens anbefalinger i forbindelse med coronavirus er også, at man skal have fokus på rengøringen derhjemme. God rengøring er både præventivt og mindsker risikoen for smittespredning.«

Klinatur Støvfanger gulvvask er en gulvvask, der ud over at vaske og pleje gulvet også fanger og binder støvet på gulvet. Det bevirker at støv ophvirvling mindskes markant, så op til 80% af den luftbårne støvmængde reduceres sammenlignet med traditionel rengøring.

Skal man bruge skrappere midler end normalt til rengøring for at forebygge corona?

Nej, som udgangspunkt skal du gøre rent med de samme rengøringsmidler, som du plejer.

»Vi har fået nogle spørgsmål fra kunderne om, om man skal bruge klor eller rodalon, hvis man vil mindske risikoen for smitte. Men det er der ingen grund til. Gør rent som normalt med vand og rengøringsmiddel. Det er kun, hvis der er smitte i husstanden, at man skal vælge stærkere rengøringsmidler som klor,« siger Malene Teller Blume.

Malene Teller Blume anbefaler, at du især er opmærksom på at holde de områder, man tit rører ved særligt rene. Det er blandt andet dørhåndtag, greb på låger og køleskab, kontakter og lignende.

Rådet for Bedre Hygiejne, der er en samling af danske læger og fagpersoner inden for hygiejne har et godt råd, du bør følge, når du gør rent:

Husk rækkefølgen under rengøring – det reneste først, det mest snavsede/smittefarlige til sidst. Det gælder både generelt og rum for rum.

Skal man lufte ud, hvis man vil mindske risikoen for at blive smittet med virus og bakterier?

Virus er små partikler, der smitter via dråber, når man nyser eller hoster. Samvirke har i en tidligere anledning talt med Jan Pravsgaard Christensen, der er ekspert i immunsystemet og professor i infektionsimmunologi ved Institut for Immunologi og Mikrobiologi ved Københavns Universitet, om fordelene ved udluftning, hvis man vil mindske risikoen for influenza:

»I princippet mindsker udluftning risikoen for at blive smittet med influenza,« siger Jan Pravsgaard Christensen.

Vira smitter gennem små dråber fra hoste, nys og lignende, og når virussen først har forladt kroppen, kan dråberne hænge i luften eller fæstne sig til støvpartikler. Influenzavirus har svært ved at overleve længe uden for kroppen, men er omgivelserne fugtige og kolde, har virussen de mest optimale betingelser for at leve videre i et par dage. Har viruspartiklerne det for tørt, falder de fra hinanden og kan ikke smitte.

»Hvis man lufter ud for at mindske luftfugtigheden, giver man influenzavirus dårligere betingelser for at overleve. Samtidig kan man sørge for jævnligt at støvsuge og gøre rent, så viruspartiklerne ikke kan gemme sig i støvet,« forklarer Jan Pravsgaard Christensen.

Informationen i artiklen var gældende på udgivelsestidspunktet. Vi gør det bedste, vi kan, for at holde artiklerne opdaterede. For opdateret information fra myndighederne, besøg altid: coronasmitte.dk

Kilde: Samvirke

Klinaturs Støvfanger produkter hjælper med god rengøring

Klinatur Støvfanger gulvvask er en gulvvask, der ud over at vaske og pleje gulvet også fanger og binder støvet på gulvet. Det bevirker at støv ophvirvling mindskes markant, så op til 80% af den luftbårne støvmængde reduceres sammenlignet med traditionel rengøring.

 • 1 liter Klinatur Støvfanger Gulvvask

  1 liter Klinatur Støvfanger Gulvvask

  DKK 299

  Støvfanger gulvvask indeholder et specielt coating system der fanger støvet på gulvet. Derved reduceres støvmængden i luften med op til 90% sammenlignet med traditionel rengøring.

  “Jeg har nu igennem ca. 1 år brugt den nye gulvsæbe med støvbinder og i en familie med børn og hund, har det været en fornøjelse at arbejde med og se resultatet hver gang. Det er nemt at arbejde med og giver et fantastisk resultat.
  Jeg kan kun anbefale at man kommer i gang med at bruge dette.”
  ~Kim Vestergaard

 • 3 liter Klinatur Støvfanger Gulvvask

  3 liter Klinatur Støvfanger Gulvvask

  DKK 897 DKK 807

  Støvfanger gulvvask indeholder et specielt coating system, der fanger støvet på gulvet. Derved reduceres støvmængden i luften med op til 90% sammenlignet med traditionel rengøring.

  Har nu brugt Klinatur Gulvvask i snart 2 år. Før støvsugede vi 2-3 gange i ugen da min mand havde støvallergi. Nu vasker vi 1 gang i ugen og kan nøjes med at støvsuge i køkken og omkring brændeovn. Vi ser ikke nullermænd mere ligesom der er markant mindre støv på reoler mv. Min mand har kunnet reducere udgiften til allergimedicin med 75%. Jeg kan varmt anbefale produktet til andre.”
  ~Kirsten

  -10%
 • 6 liter Klinatur Støvfanger Gulvvask

  6 liter Klinatur Støvfanger Gulvvask

  DKK 1.794 DKK 1.615

  Støvfanger gulvvask indeholder et specielt coating system der fanger støvet på gulvet. Derved reduceres støvmængden i luften med op til 90% sammenlignet med traditionel rengøring.

  “Klinatur er et rigtig godt rengøringsmiddel, som er med til at samle støvet på gulvet, når der er vasket. Dejligt og frisk, når rengjort. Fungerer godt både på trægulv og fliser.
  Det er nemt og let af anvende, uden tilsætningsstoffer eller dufte. Sidstnævnte kunne dog være ønskeligt – så man oplever duften af rent gulv.”
  ~ Marianne

  -10%